‘İyi’ Su Tüketmek Zorundayız!

Su yaşam kaynağımız. %70’ini oluşturduğu vücudumuzun fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için de en çok ihtiyacımız olan ve de en çok tükettiğimiz şey su. Yani iyi su tüketmeme lüksüne sahip değiliz. Sağlıklı bir yaşam için iyi su tüketmek zorundayız. İçerisinde sağlığa zarar verecek patojen, mikroorganizma, bakteri bulunmayan, tadı, kokusu ve rengi olmayan, içimi yumuşak ve vücut tarafından kolay absorbe edilebilen su “iyi su” olarak adlandırılır.

İyi su tüketiminizi arttırmamız gün içerisinde sadece zorunlu bir ihtiyacınızı karşılamış olmanızı sağlamayacak. Fiziksel ve biyolojik olarak sizin üzerinizdeki faydalarına şahit oldukça şaşıracaksınız. Örneğin, beynimizin çoğu su olduğu için, su içmek daha çok düşünmemize, daha iyi konsantre olmamıza ve reflekslerimizi daha iyi kontrol etmemize fayda sağlıyor. Ayrıca enerjimizi de büyük ölçüde arttırıyor. Doğru su tüketimi, eklem ve kasların daha elastik ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Bu da yersiz kramp, ağrı ve incinmeleri ortadan kaldırıyor. Doğru su tüketimi nasıl olmalı üzerine yazdığımız yazımızı konu üzerine daha detaylı bilgi edinmek için okuyabilirsiniz. Düzenli ve yeterli su içiyorsanız, başınızı ağrıtan hiçbir şey yok demektir. Baş ağrısının tek nedeni neredeyse tek başına dehidrasyon. Yani vücudumuzdaki yaşamsal fonksiyonlarla kaybettiğimiz suyu vücudumuza tekrar yeterli miktarda ve iyi bir şekilde ( içerisinde sağlığa zarar verecek patojen, mikroorganizma, bakteri bulunmayan, tadı, kokusu ve rengi olmayan, içimi yumuşak ve vücut tarafından kolay absorbe edilebilen içme suları ile) sağlayamazsak baş ağrısı çekmemiz kaçınılmaz bir son olacaktır.

Özetle, daha sağlıklı bir hayatın en temel koşulu daha sağlıklı su tüketiminden geçmekte. Hayat kalitenizi arttırmaya kaliteli su tüketerek başlayabilirsiniz.