Suyun Bilinmeyenleri!

Suyun metabolizmamız için gerekliliğini biliyoruz. Peki belki de kimimizin uzun çabalar harcayarak geçmek bilmeyen sorunlarımızın çözümü olduğunu biliyor muyuz? Ya da bazı hastalıklar için bizlere bir koruyucu duvar ördüğünü?

Suyu artık bir buz dağı olarak görmeliyiz desek yanlış bir tabir kullanmış olmayız. Soğuk su yaz aylarında vazgeçilmezimiz. Sıcaklarla mücadele ederken belki de en güçlü silahımız. Peki ya sıcak su?

Genellikle bitki çayları için ihtiyaç duyduğumuz sıcak su aslında tek başına tüketildiğinde de birçok derdimizin dermanı oluyor. Cildiniz kuruysa ve kepek gibi deri problemleri yaşıyorsanız sıcak içmeyi kesinlikle denemelisiniz. Sıcak su cildinizin nemlenmesini sağlayarak kepek gibi deri problemlerinizin oluşmasını önleyecektir.

Yaz aylarında sıcaklardan dolayı eksikliğini hissetmediğimiz nem ihtiyacımızı kışın sıcak sudan sağlayabilir. Sıcak su kışın boğaz ağrılarımızın azalmasına, boğazlarımızın yumuşamasına ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı bir duvar örmemizde bize oldukça yardımcı olacaktır.

Saçlarınızın hızlı uzaması için kozmetik ürünlere başvurmadan önce düzenli olarak sıcak su tüketmeyi kesinlikle denemelisiniz. Saçlarınızın hızla uzamaya başladığını göreceksiniz.

Üstelik su, günlük tüketimine önem verirseniz saçlarınızın daha sağlıklı olacağını, dökülme gibi problemlerinizin kalmayacağını da vaad ediyor.

Su tüketiminin sindirim ve boşaltım sistemimiz için ne kadar önemli olduğu aşikar. Örneğin böbrek taşı oluşumundaki en büyük etken yetersiz su tüketimi. Böbrek taşı dışındaki birçok böbrek hastalığına sebep olarak yetersiz su tüketimi gösterilmektedir. Yani düzenli su içme alışkanlığımız bizi böbrek hastalıklarına karşı güçlü kılacak en büyük ilacımız olacaktır.

Beyin dokumuzun yaklaşık %85 i sudan oluşur. Bu sebeple hem ruhen hem de fiziksel olarak stres altında hissederiz ve susuzluğa dayanamamamızın sebebini de bu stres oluşturur. Stres gibi unutkanlık, dikkat süresi ve hareket yeteneğimiz de beynimiz tarafından kontrol edilir. Bu sebeple beynimize ihtiyaç duyduğu suyu vermemiz bizim stres, unutkanlık ve dikkat dağınıklığı gibi sorunlarımızı önemli oranda azaltacaktır.